Feriți-vă de înțepăturile de insecte! Uneori, acestea pot provoca reacții severe

de Mirabela ȘERBĂNESCU Joi, 18 Aprilie 2024 207
Înțepăturile de insecte sunt niște leziuni pruriginoase și dureroase, de culoare roșie. De obicei, acestea se remit în câteva ore sau zile, însă există și reacții alergice severe, care pot pune viața victimei în pericol.
Înțepăturile sau mușcăturile sunt provocate de albine, viespi, furnici, țânțari sau alte insecte din familia himenopterelor, care atunci când înțeapă, își injectează veninul. Majoritatea deceselor provocate de înțepăturile de himenoptere sunt determinate de reacția imediată de hipersensibilitate, care duce la anafilaxie. Șocul anafilactic necesită intervenție și tratament de urgență, dar, din fericire, această reacție extremă apare destul de rar.
Din păcate, susțin specialiștii, în cazul bebelușilor, orice afecțiune poate avea consecințe mult mai grave în comparație cu copiii mai mari, adolescenții sau adulții, deoarece ei nu au dobândit încă toate mecanismele de apărare și nu au un sistem imunitar complet dezvoltat. Așadar, o cantitate de venin dintr-o simplă înțepătură de viespe poate fi fatală pentru un sugar.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei