Fructele de mare, recomandate bolnavilor de inimă

de Florentina BOZÎNTAN Luni, 11 Iulie 2011 402
Unii le consideră o extravaganță, alții au dat de gustul lor și le consideră delicioase. Dincolo de senzațiile stârnite la nivelul papilelor gustative, nutriționiștii sunt de părere că fructele de mare trebuie consumate pentru efectele be-nefice pe care le au asupra sănătății. Concret, sunt o sursă importantă de Omega 3, zinc, seleniu, iod și vitamina B 12, ajutând la prevenirea bolilor cardiovasculare, la întărirea imunității și îmbunătățirea vederii.
"Fructele de mare refrigerate sunt o bună alegere, cu condiția ca lanțul de frig să nu fie întrerupt. Produsele acestea sunt extrem de perisabile și se pot contamina ușor cu agenți patogeni", a afirmat dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din București.
De aceea, persoanele care suferă de diverse alergii ar trebui să le evite, căci, în cazul în care nu sunt bine preparate sau sunt vechi, generează histamină, o substanță care provoacă reacții alergice.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei