Fructele uscate previn apariția cancerului și afecțiunile cardiovasculare

de Andreea PERHAIȚĂ Miercuri, 22 Iunie 2011 353
Caise, mere, curmale, smochine, stafide și prune uscate, toate ar trebui să facă parte din alimentația noastră zilnică. Cercetătorii de la Universitatea Minnesota, Statele Unite ale Americii, și Universitatea britanică Leeds recomandă includerea în dieta zilnică a fructelor uscate, pe care le consideră surse excelente de fibre solubile. În plus, acestea au un indice glicemic scăzut și joacă un rol important în prevenirea simptomelor diferitelor tulburări metabolice. Potrivit oamenilor de știință, fructele uscate conțin un număr de compuși biologic activi, precum și vitamine și minerale, unice pentru fiecare în parte. Datorită componentei lor antioxidante, fructele uscate inhibă evoluția cancerului, previn afecțiunile cardiovasculare și inflamațiile interne. Experții au respins cu această ocazie convingerea larg răspândită că fructele uscate ar avea un conținut ridicat de zahăr, atrăgând atenția că atunci când este luat în considerare raportul dintre cantitatea fructelor și cea de apă folosită în timpul procesului de deshidratare, zahărul natural și caloriile nu sunt mai mari decât în fructele proaspete. Fructele uscate au fost incluse deja pe lista produselor recomandate pentru consumul zilnic în Argentina, Australia, Canada, Franța, Germania, Italia, Suedia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.Pe lângă calitatea nutrițională importantă, fructele uscate pot rezista un timp mai îndelungat decât cele proaspete, au costuri relativ scăzute, sunt ușor de stocat, de transportat, și, cel mai important, ele sunt disponibile pe tot parcursul anului. Totodată, experții recomandă pentru consum fructele uscate pe cale naturală, fără adaos de sulfiți.  
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei