FUMEZI? Grijă mare! Trebuie să știi asta

de Andreea NĂSTASE Marţi, 14 Iulie 2015 213
Fumatul poate fi unul dintre factorii care contribuie la dezvoltarea psihozelor, potrivit unui nou studiu, realizat de cercetătorii britanici, care aduce noi probe în sprijinul legăturii dintre acest obicei și apariția schizofreniei.
Pentru acest studiu, a cărui concluzie a fost că fumatul crește riscul de paranoia, cercetătorii au analizat 15.000 de fumători și 273.000 de nefumători, printre care și persoane care sufereau de halucinații auditive și vizuale, precum și paranoia.
"Deși este dificil de determinat direcția cauzalității, descoperirile noastre arată că fumatul trebuie considerat în mod serios un posibil factor de risc în dezvoltarea psihozelor", a declarat James McCabe, de la Institutul de Psihiatrie din cadrul Colegiului Regal din Londra (King's College London), specialist în psihoze și coautor al acestui studiu.
Acesta a adăugat, totuși, că fumatul este doar unul dintr-o serie de factori de risc, alături de anumite variații genetice, dieta alimentară, stilul de viață, scrie csid.ro. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei