Fundația Baylor încurajează protecția sexuală

de Andreea NĂSTASE Miercuri, 08 Mai 2013 142
Fundația Baylor Marea Neagră a încheiat, zilele acestea, cam-pania de informare cu privire la prevenirea transmiterii bolilor infecțioase "Folosește-l și nu te doare capul!". 
Campania face parte din proiectul de testare gratuită pentru HIV și hepatită și se adresează populației tinere, încurajând folosirea prezervativului în scopul prevenirii infecțiilor cu transmitere sexuală.
"Un calcul simplu ne arată că dacă o persoană se infectează cu HIV, ia peste 45.000 de pastile pe parcursul vieții doar ca să încetinească evoluția virusului în corpul său. Vrem să îi ajutăm pe tineri să pună în balanță prezervativul versus o viață întreagă de luat pastile și de mers la medic și suntem încrezători că forma creativă a materialului produs de Baylor împreună cu echipa de la Population Services International va crea o impresie puternică asupra tinerilor", a declarat Mihaela Bogdan, managerul proiectului de testare.
"Parteneriatul cu PSI România a început în 2012 și continuă și în acest an. În 2012, PSI a ales să susțină cu peste 10.000 de prezervative, acțiunile Baylor de prevenire a transmiterii bolilor infecțioase pe cale sexuală, atât în rândul persoanelor din comunitate care au beneficiat de programul gratuit de testare, cât și în rândul pacienților Centrului de Excelență Clinică HIV din Constanța. Pentru campania de anul acesta, PSI a donat aproximativ 8.000 de prezervative", precizează Georgeta Tudor, coordonator mobilizare resurse. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei