Gingivita, o afecțiune ușoară care provoacă pierderea dinților

de Petruta RIDICHE Vineri, 21 Iulie 2023 128
Gingivita este una dintre formele ușoare de boală a gingiilor, numită și boala parodontală, atunci când se află în stadii avansate. Gingivita reprezintă un proces inflamator limitat la nivelul țesutului epitelial al mucoasei care înconjoară porțiunea cervicală dentară și procesele lor alveolare.
Unii dintre medici consideră gingivita ca fiind o formă ușoară de boală. Cu toate acestea, patologia trebuie să fie luată în serios și tratată la fel de prompt ca alte boli. Poate produce boli grave ale gingiilor, numite parodontite, sau pierderea dinților.
Pentru boala de gingivită au fost realizate mai multe clasificări, în funcție de aspectul clinic, de etiologie sau de durată. În funcție de aspectul clinic, gingivita poate fi ulcerativă, hemoragică, necrozantă sau purulentă.
În funcție de etiologie, afecțiunea poate fi produsă de medicamente, de o fluctuație hormonală, de o carență nutrițională sau chiar de diferite infecții.
Gingivita clasificată după durată poate fi acută sau cronică.
De cele mai multe ori, gingivita apare din cauza efectelor pe termen scurt ale depunerilor plăcii pe dinți. Placa dentară este un material de consistență lipicioasă format din bacterii, mucus și resturi alimentare care se acumulează pe suprafața dinților, dar și sub marginea gingiei. Gingivita este, totodată, și unul dintre factorii care cauzează apariția cariilor dentare. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei