Gripa și virozele de sezon - modalități de a îi proteja pe ceilalți

de Petruta RIDICHE Luni, 01 Mai 2023 299
Contactul apropiat între oameni crește probabilitatea răspândirii virusurilor. Prin urmare, este important ca, în timpul sezonului gripal, să fii precaut. Trebuie luate câteva măsuri de precauție atât pentru a te proteja de virusuri, cât și pentru a reduce transmiterea lor, în cazul în care te-ai îmbolnăvit.
Când ai febră, tușești sau strănuți, este indicat să eviți contactul cu ceilalți. Pentru că acest lucru nu este mereu posibil, medicii recomandă să porți o mască chirurgicală, pentru a limita riscul de transmitere. Masca trebuie să fie purtată mai ales în prezența unui copil foarte mic sau a unor persoane cu o stare fragilă a sănătății. Iar când s-a murdărit, trebuie aruncată într-un coș cu capac, iar apoi se face igienizarea mâinilor cu apă și săpun.
„Dacă este posibil, lucrează de acasă și folosește tehnologiile de comunicare la distanță pentru a-ți desfășura activitățile profesionale. De asemenea anulează sau amână călătorii, întâlniri, ateliere și alte evenimente care nu sunt esențiale. Condu-ți propria mașină, mergi pe jos sau pe bicicletă”, mai recomandă specialiștii.
Cu alte cuvinte, încearcă să eviți transportul în comun sau utilizează-l la ore când este cel mai puțin aglomerat, dacă este posibil. Nu în ultimul rând, evită strângerile de mână și îmbrățișările.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei