Iată unde poți afla toate informațiile despre cancerul de col

de Andreea NĂSTASE Marţi, 14 Mai 2013 184
După ce în aprilie anul trecut specialiștii au realizat un ghid privind screening-ul cancerului de col ute-rin prin care se recomanda realiza-rea ambelor teste: Babeș - Papanicolau și HPV de risc crescut în cazul femeilor între 30 - 65 de ani, pentru depistarea cât mai exactă a riscului de cancer de col uterin, zilele acestea a fost lansat și un site dedicat pacientelor care au nevoie de mai multe informații în ceea ce privește vaccinarea sau boala. 
În același timp, o secțiune a site-ului este dedicată specialiștilor și conține cele mai noi informații din domeniul cercetării.
Website-ul este realizat într-o manieră plăcută, ușor de utilizat și conține o gamă largă de informații în ceea ce privește HPV. Pe www.totuldesprehpv.ro este disponibil și un calculator de risc cu ajutorul căruia medicul poate estima, în funcție de rezultatul testului Pap și al testului HPV, riscul pacientei de a avea leziuni pre-canceroase.
România prezintă cea mai mare incidență și mortalitate datorată cancerului de col uterin, din Uniunea Europeană, 3402 femei fiind diagnosticate anual cu această boală iar 2005 mor în fiecare an în țara noastră, datorită acestui tip de cancer. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei