Încălțămintea, un detaliu esențial pentru sănătatea picioarelor

de Petruta RIDICHE Marţi, 25 Iulie 2023 138
Dacă locul de muncă îți impune alergătură constantă de colo colo sau stat ore întregi în picioare, încălțămintea medicală potrivită nu este doar recomandată, ci chiar obligatorie când vine vorba de sănătatea picioarelor.
Dacă ești predispus să faci multă mișcare sau să stai în picioare ore în șir, un medic podolog sau reumatolog îți va spune că aceste lucruri îți expun extremitățile inferioare la foarte mult stres. Prin urmare, în momentul în care porți încălțăminte ce nu îți oferă suportul necesar, în timp poți dezvolta diverse afecțiuni la nivelul piciorului. Pot apărea arcade dureroase, fasceita plantară exacerbată, dureri articulare și alte probleme incomode. Aici intră în scenă și vine în ajutor cea mai bună încălțăminte medicală, utilizată de asistente și medici, recomandată pentru orice lucrător care petrece perioade lungi de timp în picioare.
Medicii podologi susțin că nepurtarea unei perechi corecte de încălțăminte medicală - fie că vorbim de saboți medicali, papuci medicali sau adidași/teniși medicali - poate avea ca rezultat dureri și multe probleme, uneori destul de grave, în afara disconfortului picioarelor. Putem vorbi aici despre dureri la nivelul șoldurilor, genunchilor și spatelui, așa că este imperativ să purtați întotdeauna o pereche bună de saboți medicali stabili, care să vă pună corpul în echilibrul corect. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei