Ingredientele naturale eficiente pentru memorie și concentrare

de Petruta RIDICHE Duminică, 22 Octombrie 2023 169
Dacă alegi să apelezi la remedii naturale care să aibă efecte benefice asupra performanței cerebrale și ești în căutarea acestor metode, trebuie să știi că eficiența lor se datorează ingredientelor esențiale.
Dacă observi că îți găsești mai greu cuvintele, simți că ai probleme în identificarea unor nume de persoane sau obiecte familiare până nu de mult, poate că ar fi bine în primul rând să mergi la medicul de familie sau la un neurolog, atenționează specialiștii.
Printre suplimentele recomandate pentru concentrare și memorie sunt cele cu resveratrol. Resveratrolul este un antioxidant care se regăsește, în mod natural, în pielița fructelor mov și roșii, precum strugurii, zmeura și afinele. Alte surse bune de resveratrol includ vinul roșu, ciocolata și alunele. Atenție, însă, medicii spun că excesul de produse care conțin resveratrol nu este indicat! Vinul, de exemplu, deși este sursă de resveratrol, are și alcool, iar acesta nu aduce beneficii sănătății. De asemenea, cafeina este un stimulent natural regăsit, cel mai des, în ceai, cafea și ciocolată neagră. Cafeina stimulează creierul și sistemul nervos central, atenuând senzația de oboseală prin accelerarea stării de alertă. Nu în ultimul rând, ginkgo biloba este o plantă care a devenit extrem de populară în ultimul deceniu datorită multiplelor beneficii pentru creier, printre care se numără îmbunătățirea capacităților cognitive, a memoriei și a puterii de concentrare. În plus, este un supliment foarte accesibil.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei