Intoleranța la gluten, un real pericol pentru sănătate

de Andreea NĂSTASE Joi, 11 Iunie 2015 158
Intoleranța la gluten este o maladie autoimună, declanșată de ingerarea alimentelor care conțin gluten, precum sunt grâul, orzul, secara sau ovăzul. Astfel, în cazul unei persoane cu predispoziție genetică, ce consumă în mod repetat gluten, se declanșează o reacție autoimună ce cauzează leziuni ale intestinului subțire, acestea, la rândul lor, determinând tulburări de digestie sau de absorbție.
Un alt lucru îngrijorător, pe lângă numărul tot mai mare de persoane care manifestă intoleranță la gluten, este că doar o mică parte dintre românii care suferă de această afecțiune sunt diagnosticați.
Din păcate, în cazul acestei boli, o dată ce rezultatul este confirmat nu există un tratament medicamentos care să ducă la vindecarea afecțiunii. Tratamentul constă în excluderea completă a glutenului din alimentație, împiedicând astfel atât dezvoltarea bolii, cât și apariția unor alte afecțiuni asociate precum sunt malnutriția severă (întârzierea dezvoltării la copii), osteoporoza, infertilitatea, afecțiunile cerebrale sau chiar unele tipuri de cancer. 
Taguri

Comentează știrea

catalin
11 iunie 2015

Ai un vis, dar n-ai resurse ?! Daca esti dispus să-ti conduci viața după o viziune măreață, dar nu ai resursele necesare, noi te putem ajuta ! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii la adresa de email [email protected]

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei