Loteria Română strânge bani pentru SMURD

de Alexandra MALACHI Miercuri, 21 Decembrie 2011 197
Fundația pentru SMURD și Loteria Română au încheiat, ieri, un parteneriat pentru susținerea campaniei umanitare "2% pentru SMURD". Astfel, 10 procente din veniturile aferente seriei de loz în plic "SMURD", în valoare de 200 de mii de lei, vor reveni fundației, care va folosi banii cel mai probabil pentru achiziționarea unui avion destinat urgențelor medicale.
Reprezentanții Loteriei Române au declarat că, pentru început, vor fi realizate un milion de bilete loto, prețul unui loz fiind de doi lei.
Lozurile vor avea culoarea roșie și vor putea fi cumpărate din agențiile Loto după Crăciun. "Dacă merge bine și se va epuiza seria, în 2012, de Paște, am putea multiplica lozurile, ajungând chiar la trei milioane de bucăți", au mai spus reprezentanții Loteriei.
Totodată, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Raed Arafat, a menționat că suma obținută din vânzarea biletelor ar putea fi folosită pentru achiziționarea de către fundație a unui avion pentru transportul pacienților care au nevoie urgentă de terapie intensivă. "Am vrea să comandăm avionul până la sfârșitul anului viitor. Aparatul de zbor ar putea costa între 1,5 milioane de euro fără TVA și patru milioane", a precizat dr. Arafat.
Fundația sprijină Serviciu Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) pentru colectarea de fonduri în vederea dezvoltării medicinei de urgență.
Potrivit lui Raed Arafat, campania "2% pentru SMURD" urmărește direcționarea către fundație a două procente din impozitul pe salariu.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei