Medici puși la plată din cauza unor erori informatice

de Mirabela ȘERBĂNESCU Duminică, 05 Noiembrie 2017 196
Medicii de familie din Brăila susțin că le-a fost imputată plata unor rețete, din cauza erorilor din sistemul informatic unic al CNAS, respectiv Platforma Informatică de Asigurări de Sănătate (PIAS).
Președintele Societății Medicilor de Familie din Brăila, Viorica Naumov, a declarat că PIAS nu este "deficitar" doar cu cardul de sănătate, ci are probleme foarte mari în ceea ce privește calitatea de asigurat a pacienților care apar în sistem.
"Avem surprize în care PIAS ne arată un pacient ca fiind coasigurat și el să nu fie coasigurat. Ne apar pacienți ca fiind cu handicap și ei nu au handicap. Noi putem să dam respectivului pacient rețeta pe handicap, dintr-o eroare, pentru că, pur si simplu, suntem foarte aglomerați, foarte presați ca timp. Și nu observăm, la momentul acela, că rețeta a fost luată automat pe handicap. Când vine controlul de la Casa de Asigurări de Sănătate, după un an sau doi, rețeta ne este imputată, cu penalități, ca și cum eroarea ar fi a medicului. S-au întâmplat foarte multe situații în care medicii au plătit rețete, nefiind vinovați, fiind practic erori ale sistemului informatic", a declarat Naumov.
CNAS administrează Platforma Informatică de Asigurări de Sănătate (PIAS), care cuprinde Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI), Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate (CEAS), Sistemul Informatic pentru Prescripția Electronică (PIAS) și Dosarul Electronic de Sănătate (DES).
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei