Merele, de patru ori mai nocive pentru dantură decât băuturile carbogazoase

de Cuget Liber Luni, 10 Octombrie 2011 472
Prejudiciul adus de mere sănătății dinților este de patru ori mai mare decât cel provocat de băuturile răcoritoare carbogazoase. De asemenea, vinul și berea blondă cresc riscul deteriorării danturii, susține o echipă de experți britanici, în finalul unui studiu pe un eșantion de peste 1.000 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani.Atunci când o persoană mestecă încet un măr, nivelul ridicat de aciditate al fructului afectează în mod considerabil dinții, explică, în acest context, profesorul David Bartlett de la King's College London Dental Institute. În cadrul studiului menționat, experții au fost interesați în special de relația dintre dieta persoanelor investigate și erodarea smalțului și a dentinei dinților. S-a dovedit că riscul ca dentina să fie afectată era de 3,7% în cazul persoanelor care consumau cu regularitate mere. Unele sortimente de mere, potrivit calculelor oamenilor de știință, conțin echivalentul a patru lingurițe de zahăr, ceea ce provoacă un nivel crescut de aciditate în gură. În acest sens, medicii recomandă ca merele să fie consumate împreună cu o felie de cașcaval sau brânză, întrucât calciul neutralizează acidul. De asemenea, ei spun că este binevenit și un pahar cu apă simplă sau spălatul pe dinți, aflăm de pe Agerpres.ro.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei