Mişcarea susţinută vă ajută la tratarea cifozei

de Mirabela ȘERBĂNESCU Duminică, 01 Octombrie 2023 134
Cifoza, o afecțiune caracterizată prin îndoirea anormală înainte a coloanei vertebrale în regiunea toracică, poate avea un impact negativ asupra posturii și a sănătății generale. Tocmai de aceea, specialiştii susţin că exercițiile fizice efectuate potrivit indicațiilor medicale reprezintă o abordare non-invazivă care poate ajuta la îmbunătățirea posturii și la reducerea simptomelor asociate bolii. Afecţiunea este caracterizată printr-o curbură anormală în regiunea toracică (partea superioară a coloanei vertebrale), care provoacă îndoirea înainte a spatelui.
Aceasta poate fi prezentă pe parcursul întregii coloane vertebrale (cifoza în „C”) sau se poate dezvolta numai în regiunea toracică (cifoza în „T”). Exercițiile fizice sunt esențiale în corectarea cifozei, deoarece pot ajuta la întărirea mușchilor spatelui, a coloanei vertebrale și a zonei abdominale. De asemenea, pot duce la o mai bună susținere a coloanei vertebrale și pot corecta postura aplecată asociată cu cifoza.
Prin efectuarea cu regularitate de exerciții fizice, se mai obțin următoarele beneficii: corectarea dezechilibrelor musculare (exercițiile fizice contribuie la obținerea unui echilibru muscular, ceea ce îmbunătățește postura și ameliorează cifoza); îmbunătățirea circulației și a oxigenării (activitatea fizică crește ritmul cardiac și circulația sângelui, ceea ce poate îmbunătăți aportul de oxigen și nutrienți la nivelul mușchilor și țesuturilor din jurul coloanei vertebrale, lucru care poate sprijini procesele de vindecare și de întărire a musculaturii); îmbunătățirea flexibilității. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei