Nevoie mare de sânge în județul Constanța. Care sunt regulile pentru a dona

de Cuget Liber Vineri, 29 Iulie 2016 128
Toate persoanele sănătoase din localitatea Mangalia și localitățile învecinate care doresc să doneze sânge pentru a-i ajuta pe pacienții care au nevoie de transfuzii sunt așteptate la acțiunea de donare sânge, organizată de Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța (CRTS), împreună cu Spitalul Municipal Mangalia și Primăria municipiului Mangalia. Acțiunea de donare sânge se va desfășura mâine, între orele 08:30 și 13:30.

"Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă. Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care sa reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice. 

Cu doua zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice! În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide. Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sânge) beneficiază la cerere de: 7 tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, o zi scutire de la frecvență în ziua donării, în cazul elevilor, studenților și militarilor; decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării între localitatea de domiciliu / reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge", a declarat dr. Alina Dobrotă, președinte CRTS. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei