Pâinea care te scapă de colesterolul rău

de Alexandra MALACHI Miercuri, 08 August 2012 707
Colesterolul peste limitele normale reprezintă una dintre principalele cauze ale afecțiunilor cardiovasculare. Chiar dacă adoptăm o dietă ali-mentară fără grăsimi și bogată în cereale integrale, fructe și legume, nivelul colesterolului se va reduce, dar destul de lent. Pentru a ne păstra inima sănătoasă într-un mod eficient și rapid, Dobrogea a scos pe piața din România o pâine care combate colesterolul "rău" din sânge. Alături de o dietă sănătoasă, pâinea de secară Dobrogea - Benecol conține stanoli din plante ce ajută la scăderea nivelului de colesterol. Chiar și Organizația Mondială a Sănătății recomandă esterii de stanoli din plante pentru păstrarea sănătății inimii.
Studiile clinice arată că un consum zilnic de produse Be-necol timp de două săptămâni la rând reduce colesterolul cu până la 10 la sută, valoare care se menține pe o perioadă de un an, dacă zilnic se mănâncă produse cu esteri de stanoli din plante. Efectul optim este atins, însă, atunci când pâinea Benecol este consumată în timpul meselor. Persoanele cu o absorbție ridicată a colesterolului răspund cel mai bine la produsele Benecol. De aceea, toate persoanele cu hipercolesterolemie pot consuma aceste produse, indiferent dacă sunt adulți, copii sau diabetici. Potrivit specialiștilor grupului Dobrogea, reducerea de 10-15 la sută a colesterolului, este din punct de vedere teoretic, suficientă pentru a preveni sau încetini evoluția bolii coronariene și a aterosclerozei.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei