Pâinea conține aditivi alimentari periculoși pentru sănătate

de Alexandra MALACHI Luni, 19 Martie 2012 640
Cu toate că ingredientele pentru rețeta tradițională de preparare a pâinii sunt apa, făina, drojdia și sarea, în realitate, pâinea conține zeci de E-uri. La această concluzie au ajuns reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului care au constatat că producătorii de panificație apelează la introducerea aditivilor alimentari în rețeta pâinii pentru a-i da acesteia un aspect, dar și un gust diferit față de cea obținută în casă.Din acest motiv, nutriționiștii recomandă românilor să mănânce pâine cu moderație, deoarece, din cauza aditivilor alimentari, există riscul apariției problemelor cu rinichii sau chiar a cancerului. Potrivit dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Ali-mentare, o pâine poate conține chiar și până la 34 de E-uri. "De exemplu, bromatul de potasiu - E 924 - poate duce la apariția senzației de greață, vărsături sau diaree odată ce este înghițit", susține medicul. Totodată, alimentul de bază al românilor mai are în compoziție și sulfat de sodiu - E 514 - care afectează vezica biliară și lactat de calciu - E 327 - care prezintă printre efecte adverse stări de hipercalcemie și insuficiență renală. Pentru a preveni intoxicarea organismului cu aditivi alimentari, specialiștii în nutriție ne sfătuiesc să citim cu atenție etichetele de pe produsele de panificație.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei