Peste 500 de milioane de europeni depind de donările de sânge

de Alexandra MALACHI Vineri, 15 Iunie 2012 301
Cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de sânge, marcată în fiecare an pe 14 iunie, Comisia Europeană subliniază importanța rezervelor sigure de sânge și îi îndeamnă pe toți cetățenii europeni să intre în rândurile donatorilor voluntari responsabili. Potrivit CE, viețile a peste 500 de milioane de persoane din Uniunea Europeană depind de sângele donat de mai puțin de 15 milioane de donatori.
În ceea ce privește proviziile de sânge, autoritățile naționale din domeniul asistenței medicale au probleme în permanență cu data de expirare a sângelui și cu rezervele de sânge insuficiente. Mai mult, sângele nu poate fi păstrat la nesfârșit, ceea ce înseamnă că rezervele trebuie reîmprospătate. De asemenea, odată cu îmbătrânirea populației, cererea de sânge este în creștere, tendință ce se dezvoltă în paralel cu prevalența mai ridicată a bolilor specifice vârstei înaintate, cum ar fi cancerul sau fracturile de șold, pentru care este nevoie de intervenții chirurgicale și un necesar tot mai mare de rezerve de sânge.
Ziua Mondială a Donatorului de sânge a fost marcată, ieri, și la Constanța, printr-o campanie de donări de sânge, organizată de echipa spitalului privat Isis împreună cu Centrul Județean de Transfuzii Sanguine Constanța.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei