Primul "Dicționar de Limfom" destinat pacienților

de Andreea NĂSTASE Miercuri, 11 Septembrie 2013 87
Pacienții cu limfom - o formă de cancer care afectează sistemul limfatic - pot afla mai multe informații despre această afecțiune din primul dicționar destinat lor. Asociația Bolnavilor cu Lim-foame continuă, în luna septembrie, campania de informare despre acest tip de cancer prin lansarea unui Dicționar de Limfom, ce va fi distribuit gratuit în data de 13 septembrie, în toată țara. 
Lucrarea, realizată de președintele Societății Române de Hematologie, își propune să devină un mijloc important de informare în lupta cu această boală dificilă, pentru pacienții cu limfom, rudele și prietenii lor. De asemenea, dicționarul de limfom este și o sursă de informare pentru marele public, în încercarea de a detalia implicațiile acestei forme de cancer, extrem de puțin cunoscută, dar foarte agresivă. 
"Ca în fiecare an, în luna septembrie ne concentrăm pe informarea populației asupra importanței detectării precoce a limfomului. În orice societate modernă, accesul la informație este esențial, devenind cu atât mai important în cazul acestei boli, care este pe cât de agresivă, pe atât de puțin cunoscută. De aceea, suntem extrem de bucuroși de apariția acestei lucrări și suntem mândri să o putem distribui gratuit către public, prin intermediul unui cotidian de mare tiraj", a menționat dr. Radu Niculescu, președintele Asociației Bolnavilor cu Limfoame.
Limfomul este o boală care se manifestă prin stare de oboseală cronică, infecții repetate, scăderea în greutate și inflamarea unuia sau mai multor ganglioni.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei