Primul instrument care măsoară activitatea spitalelor românești

de Andreea NĂSTASE Sâmbătă, 20 Iunie 2015 111
Observatorul Român de Sănătate a lansat aplicația Hospistat, primul instrument care le permite atât profesioniștilor din sănătate, cât și publicului larg, să vizualizeze interactiv indicatorii care măsoară capacitatea și activitatea unităților sanitare din România.

Hospistat prezintă distribuția unităților sanitare și a personalului medical la nivel județean, alături de date privind capacitatea și activitatea clinică a spitalelor publice (total cazuri, rata de ocupare, rata mortalității). Datele pot fi structurate sub formă de grafice, tabele și hărți cu care utilizatorul poate interacționa liber pentru a identifica și filtra informația de interes.

Conform acestei aplicații, în toate județele se constată dezechilibre grave privind accesul la servicii de sănătate între mediile urban și, respectiv, rural, în sensul că mediul urban concentrează majoritatea netă a resurselor, iar analiza ratei mortalității și a duratei medii de spitalizare la nivel de secție indică diferențe semnificative între spitale de aceeași categorie.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei