În tratamentul bolilor alergice și dermatologice, alegerea corectă a alimentelor este un factor important în strategia necesară ameliorării pe terme lung a tabloului clinic. Căutarea rețetelor adecvate este însă un proces complicat și predispus la erori, conducând adesea la meniuri dezechilibrate. În cadrul Clinicii Iowemed, pacienții au posibilitatea să beneficieze de un program unic în Europa.
- Publicitate -
"Planul de dietă este individualizat pentru fiecare pacient și bazat pe principiul unei diete de rotație. În acest fel, se evită apariția unor noi sensibilizări la alimentele consumate. «Food allergy control» este aplicabil și în cazurile de intoleranță la lactoză, fructoză, boala celiacă și infestarea intestinală cu ciuperci. În acest fel, programul nostru de nutriție este conceput special pentru a preveni problemele menționate mai sus. În scurt timp, se poate oferi fiecărui pacient un plan de dietă personalizat, bazat pe propriile necesități. Programul ajută pacienții să aleagă cu precizie alimentele tolerate, contribuind astfel la ameliorarea simptomelor pe termen lung", a explicat dr. John Ionescu, specialist în medicină integrativă, invitat special al Iowemed Constanța.
Metodele sale de tratare a alergiilor și a diferitelor afecțiuni dermatologice sunt recunoscute pe plan internațional. Anual, în clinica sa din Neukirchen sunt tratați peste 1.800 de pacienți. Este membru al Academiei Europene de Alergologie și Imunologie Clinică, al Societății Germane de Toxicologie, al Academiei Americane de Medicină Anti-Aging.