Rolul aportului de seleniu în timpul sarcinii

de Petruta RIDICHE Marţi, 06 Iunie 2023 291
Dacă vrei să ai un copil, trebuie să fii foarte atentă la alimentație. O dietă cât mai echilibrată crește foarte mult șansele ca tu să ai o sarcină ușoară, fără complicații, iar bebelușul să vină pe lume perfect sănătos.
Anumite minerale și vitamine sunt esențiale în timpul sarcinii și alăptării, asigurând o creștere și dezvoltare corespunzătoare a copilului. Un aport insuficient al acestora în timpul sarcinii sau în perioada de preconcepție poate afecta negativ evoluția sarcinii. De asemenea, lipsa mineralelor și vitaminelor poate duce la naștere prematură sau la diferite afecțiuni, care vor afecta atât mama cât și bebelușul. Femeile care se confruntă cu probleme de fertilitate ar putea fi ajutate de o dietă cu un conținut ridicat de seleniu. Este concluzia pe care o scoate la iveală un studiu al unei echipe de cercetare de la Universitatea din Adelaide, Australia.
Aproape nimeni nu acordă atenție acestui oligoelement, dar se dovedește a fi extrem de important pentru starea de sănătate a copilului nenăscut.
În 60 de ani, ca urmare a experimentelor, oamenii de ştiinţă au constatat că adăugarea dozelor mici de seleniu în dieta animalelor de fermă a dus la o scădere drastică a numărului de cazuri de îmbolnăvire. Seleniul este destul de important în timpul sarcinii, pentru că atunci când există un neajuns, va fi perturbată creşterea oaselor.
În plus, preparatele cu seleniu ajută doctorii să prevină dezvoltarea tiroidiei postpartum, o inflamaţie a glandei tiroide. Cel mai mult seleniu îl conţin nucile de Brazilia. El se regăseşte, totodată, în ton, carne de caracatiță și ficat fiert.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei