Roșiile călite întăresc inima

de Cuget Liber Miercuri, 16 Octombrie 2013 86
Când gătiți roșiile, un fitonutrient important pe care îl conțin acestea, licopenul, suferă anumite schimbări chimice care îl fac mult mai ușor de absorbit de către organism. Licopenul este cel care le dă tomatelor culoarea roșie și tot el le protejează celulele împotriva razelor soarelui. Studiile au arătat că această substanță este foarte importantă pentru organismul oamenilor deoarece întărește inima și reduce riscul de infarct și alte boli cardiace. Încălzirea alimentelor în timpul gătitului ajută intestinul să absoarbă mai mult licopen, susțin specialiștii în nutriție. Atunci când faceți sosuri de tomate este de preferat să le preparați cu ulei de măsline. Înainte este recomandat să le fierbeți la temperaturi ridicate, timp de cel puțin 15-10 de minute. Puteți folosi, de asemenea, și roșii din conservă.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei