Roșiile reduc cu un sfert riscul de boli de inimă

de Andreea PERHAIȚĂ Sâmbătă, 09 Februarie 2013 253
Dietele bogate în roșii reduc cu 26% riscul de apariție a maladiilor cardiace, însă nu protejează organismul împotriva riscului de accident vascular cerebral.Efectul protector contra bolilor cardiace se datorează unor compuși prezenți în aceste legume.
Licopenul este un antioxidant care oferă tomatelor culoarea roșie și se găsește în concentrații ridicate în aceste legume, dar și în produse derivate precum sucul de roșii, ketchup și pasta de tomate.
Potrivit cercetătorilor americani, consumul regulatr de licopen, vreme de mulți ani, are un efect protector consistent asupra inimii. Autorii studiului au ajuns la această concluzie după ce au analizat o serie de date provenind din diverse studii realizate pe parcursul unui deceniu, cu scopul de a identifica efectele pe care licopenul le are asupra sistemului cardiovascular.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei