Sarea în bucate nu înseamnă sănătate

de Cuget Liber Sâmbătă, 03 Octombrie 2009 209
Sarea de bucătărie are o influență considerabilă asupra bunei funcționări a organismului. Sodiul și clorul care se află în compoziția sării se găsesc în sânge în cantități echilibrate, dar consumul în exces de sare duce la creșterea hipertensiunii arteriale (una dintre principalele cauze ale bolilor cardiace). Pentru a evita problemele de sănătate, medicii recomandă consumul a șase grame de sare pe zi. Drept pentru care se impune să eliminați din alimentație, pe cât posibil, produsele care conțin sare, precum chipsurile, brânza sărată, conservele. Borșul sub formă de praf va fi înlocuit cu cel natural sau cu zeamă de lămâie, iar maio-nezele, muștarul și ketchup-ul vor fi, de asemenea, consumate cu moderație.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei