Servicii private în spitale de stat? Când vor fi consultați pacienții la cerere

de Andreea NĂSTASE Joi, 26 Februarie 2015 196
Pacienții ar putea beneficia de servicii medicale la cerere în spitalele de stat, dar în regim privat. În aceste condiții, consultațiile ar putea avea loc numai în afara programului de lucru stabilit de unitatea sanitară de stat, fără să afecteze programul de spitalizare.
"Vor putea să desfășoare activitate medicală constând din prestarea de servicii/acte medicale la cererea pacientului, în regim privat, în spitalele publice, medicii specialiști sau medicii primari - persoane fizice independente, cabinetele medicale individuale", prevede o inițiativă legislativă semnată de 102 parlamentari.
Pe de altă parte, proiectul precizează însă că, în spitalele publice, medicii care potrivit programării asigură serviciul de gardă în ziua respectivă nu pot acorda servicii/acte medicale la cererea pacientului.
Astfel, serviciile medicale la cererea pacienților din spitalele publice care se vor efectua în regim privat vor fi facturate și vor include următoarele cheltuieli: remunerația personalului medical implicat direct în prestarea serviciului medical solicitat, amortizarea aparaturii și echipamentelor, cazarea, consultații, investigații și analize medicale, materiale sanitare, dispozitive medicale, medicamente, hrana, utilitățile, inclusiv cele aferente spălării inventarului moale, eliminarea și neutralizarea deșeurilor, documentarea fizică și informatică, întocmirea și arhivarea documentelor.
Proiectul precizează că modalitatea de tarifare ar urma să fie stabilită prin ordin al ministrului Sănătății.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei