Sfaturi pentru un somn odihnitor, când aveţi eczeme pe corp

de Mirabela ȘERBĂNESCU Marţi, 21 Martie 2023 1169
Uneori, disconfortul pe care îl provoacă simptomele eczemelor severe poate interfera cu somnul. Prin urmare, este important să adoptați o serie de strategii care să vă ajute să dormiţi mai bine. De ce? Pentru că simptomele eczemei severe vă pot afecta în mod semnificativ calitatea vieții. Deși disconfortul scade cu ajutorul medicamentelor, este foarte important să adoptați și anumite obiceiuri benefice. Din păcate, susţin specialiştii, această boală a pielii provoacă probleme precum oboseala, somnolența și insomnia. Din cauza disconfortului cauzat de mâncărime, uscăciune și alte manifestări clinice, este greu pentru cei care suferă să aibă un somn odihnitor.
Cel mai îngrijorător lucru este că faptul că a nu dormi suficient poate influența complicațiile acestei afecțiuni. De fapt, pe termen mediu și lung, acestea pot compromite sănătatea mintală și alte aspecte. Ce puteţi să faceţi pentru a face față eczemelor severe? Deși experții nu cunosc cauza exactă a acesteia, ei cred că este un răspuns al sistemului imunitar atunci când acesta este expus iritanților. Un studiu american a relevat faptul că pacienții cu eczeme prezintă un risc mai mare de a suferi de oboseală și probleme de somn.
Sfaturile medicilor vizavi de această problemă includ şi oprirea căldurii sau reducerea temperaturii cu circa trei grade. De asemenea, încercaţi diferite temperaturi, până când o găsești pe cea mai potrivită. Totodată, puteţi instala un umidificator de aer, întrucât uscăciunea excesivă este un factor care agravează simptomele acestei boli de piele. Astfel, dacă pielea este prea uscată, este mai probabil să suferiţi de mâncărime severă și descuamare. În plus, ideal este să aplicaţi o cremă hidratantă pe zonele afectate cu aproximativ 30 de minute înainte de culcare. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei