Simptomele spasticității în urma unui accident vascular cerebral

de Petruta RIDICHE Vineri, 28 Iulie 2023 145
Spasticitatea este o afecțiune neuromusculară generată, de cele mai multe ori, de afectarea porțiunii creierului sau măduvei spinării care controlează mișcarea voluntară. Iar acest rezultat provoacă o modificare a echilibrului semnalelor dintre sistemul nervos și mușchi.
Afecțiunea se remarcă de obicei la persoanele afectate de accident vascular cerebral, leziuni ale măduvei spinării, paralizie cerebrală, leziuni cerebrale traumatice și scleroză multiplă. Între 25% și 43% dintre oameni vor experimenta spasticitate în primul an după un accident vascular cerebral, potrivit Asociației Americane de AVC. Între 3 și 6 săptămâni apare spasticitatea în urma unui accident vascular cerebral. De asemenea, s-a demonstrat că simptomele musculare ale afecțiunii continuă să crească la 6 luni după un accident vascular cerebral. Spasticitatea face mușchii să devină rigizi și contractați, ceea ce face dificilă întinderea, mișcarea și îngrijirea sarcinilor de zi cu zi. Aceasta, la rândul său, poate afecta modul în care pacientul vorbește, se mișcă și merge.
Spasticitatea, dacă este lăsată netratată, poate avea efecte secundare adverse, precum reflexe hiperactive, escare, constipație cronică, infecții ale tractului urinar și contractură musculară. Contractura face ca mușchii mâinii și încheieturii mâinii să se strângă și să se micșoreze, ceea ce poate duce, la rândul său, la deformarea articulațiilor și a posturii.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei