Specialiștii vor elabora o nouă lege a sănătății în cel mult șase luni

de Alexandra MALACHI Marţi, 17 Ianuarie 2012 361
Consultările pentru noua formă a proiectului legislativ privind organizarea și funcționarea sistemului sanitar se vor desfășura în următoarele luni, a declarat, ieri, Ritli Ladislau, ministrul Sănătății.
"Vom începe să lucrăm la o nouă formă a legii. Este nevoie de o reformă în sănătate, deoarece acest sistem se confruntă cu o serie de probleme în prezent, începând cu cele de finanțare până la calitatea serviciilor medicale", a precizat Ritli Ladislau într-un comunicat al Ministerului Sănătății.
Acesta a menționat că la elaborarea proiectului care va fi prezentat Guvernului României, vor fi cooptați toți cei interesați de acest act normativ, printre care medici, juriști, reprezentanți ai pacienților sau cei ai sindicatelor. "Estimăm o perioadă de consultări de aproximativ 3-6 luni, urmând ca mai apoi să avem un proiect pe care să îl supunem dezbaterii publice", a anunțat ministrul Sănătății.
În plus, noul proiect legislativ va prevede schimbări în ceea ce privește capitolele de organizare a spitalelor, a sistemului de asigurări sociale sau malpraxis-ul. Calendarul noilor consultări va fi prezentat de minister în următoarele zile.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei