Spitalele constănţene, pregătite să îşi primească pacienţii, de sărbători

de Mirabela ȘERBĂNESCU Luni, 25 Decembrie 2023 487
În această perioadă, medicii vă recomandă să fiţi ponderaţi cu mâncarea şi băutura, pentru a nu avea probleme de sănătate. Dacă, totuşi, nu vă simţiţi bine, trebuie să ştiţi că pe 25 şi 26 decembrie, toate ambulatoriile şi cabinetele private ale medicilor sunt închise. Cu toţii se vor bucura de o binemeritată pauză de sărbători, urmând ca ușile cabinetelor să se redeschidă săptămâna viitoare, pentru 27, 28 şi 29 decembrie, după care să fie, iar, închise, până pe 3 ianuarie 2024.
Dacă aţi uitat să vă luaţi medicamentele şi vi s-a făcut rău, aţi făcut abuzuri alimentare, aţi băut peste măsură şi v-aţi dat sănătatea peste cap, nu vă rămâne decât să mergeţi la spital. Cea mai mare unitate sanitară din judeţ, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, va funcţiona în program normal, non-stop, numai Ambulatoriul de Specialitate şi Laboratorul de Explorări Funcţionale fiind închise. Aici, la fel ca întotdeauna, pacienții care ajung la UPU vor fi preluați, investigați și, dacă este necesar, internaţi. În acest sens, conducerea SCJU Constanţa a luat o serie de măsuri, asigurând stocul de medicamente şi alte materiale necesare desfăşurării activităţii medicale, precum şi toate liniile de gardă, inclusiv gărzile la domiciliu. De asemenea, în intervalul menționat va fi deschis și punctul de la Năvodari. Totodată, pacienții se pot prezenta și la UPU Băneasa, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Spitalul Municipal Medgidia, Spitalul CF Port Spitalul Municipal Mangalia, Spitalul Orășenesc Cernavodă, Spitalul Orășenesc Hârșova și Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța.
Potrivit directorilor acestor spitale, nu sunt probleme pe nicăieri. Toate sunt aprovizionate cu tot ce le trebuie şi îşi aşteaptă pacienţii. Şi, bineînţeles, toate se aşteaptă la un flux mai ridicat de persoane care li se vor adresa. Ba chiar la Spitalul de Boli Infecţioase, adresabilitatea a crescut deja, la fel ca şi la Spitalul din Hârşova, unde sunt din ce în ce mai multe prezentări la Camera de Gardă.
Referitor la Serviciul de Ambulanță al Județului Constanța, acesta va avea program normal de lucru, cu mențiunea că, în această perioadă, va asigura eliberarea de certificate constatatoare de deces, iar apelurile de urgență se vor face prin numărul unic de urgență 112. Totodată, cele trei centre de permanență din județul Constanța vor asigura asistența medicală în perioada amintită, după cum urmează: Centrul de Permanență Cogealac, localitatea Cogealac, strada Gării nr. 62, program non-stop. Zonele arondate sunt: Tariverde, Cogealac, Râmnicu de Sus, Râmnicu de Jos, Gura Dobrogei, Fântânele, Nuntași și Mihai Viteazu. Centrul de Permanență Năvodari, de pe strada Culturii nr.1, va avea, de asemenea, program non-stop, zonele arondate fiind Năvodari, Corbu, Lumina, Săcele, Istria, Sinoe. Ultimul centru de permanență, cel de la Cumpăna, de pe strada Constanței nr. 117, are ca zone arondate Cumpăna, Lazu, Agigea.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei