Studiu medical / A fost identificat un nou efect COVID-19 de lungă durată! Multe persoane îl resimt

de Alina DRACOPOL Sâmbătă, 22 Iulie 2023 1039
Ceaţa cerebrală, asociată cu COVID-19 de lungă durată, este un alt simptom cu care se confruntă multe persoane care au infectate cu virusul pandemic, fiind comparabilă cu îmbătrânirea cu 10 ani, relevă o cercetare efectuată de King's College London, relatează agenţia DPA.

Studiul, apărut în publicaţia eClinicalMedicine, investighează impactul COVID-19 de lungă durată, sau "COVID-19 lung", asupra unor abilităţi cognitive, precum gândirea sau memoria.

COVID-19 de lungă durată este o afecţiune caracterizată prin persistenţa simptomelor sau prin apariţia unor noi simptome la peste patru săptămâni după infecţia iniţială.

"Rămâne un fapt că, la doi ani după prima infectare, unele persoane nu se simt recuperate complet şi viaţa lor continuă să fie afectată de efectele pe termen lung ale coronavirusului", şi este nevoie de investigaţii suplimentare "pentru a înţelege de ce se întâmplă acest lucru şi ce se poate face pentru a ajuta", constată Claire Steves, profesoară de geriatrie la King's College London.




Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei