Surprize neplăcute pentru studenții francezi care studiază în România

de Andreea NĂSTASE Sâmbătă, 25 Mai 2013 83
Mulți studenți francezi la Medicină care vor să-și facă studiile în România au probleme la întoarcerea în Franța. Mulți dintre ei preferă să nu-și termine studiile în România.
La sfârșitul anului 5, se întorc în Franța pentru a trece Examenul de Clasificare Națională (ECN), ceea ce le va permite să-și facă stagiatura într-un spital francez și să profeseze apoi ca medic în Franța, informează sâmbătă publicația L'Alsace.
Această modalitate a făcut obiectul unei contestații din partea studenților și facultăților franceze. Prin urmare, la 10 august 2011 guvernul a prevăzut prin decret ca studenții, care au epuizat posibilitățile de a urma cursurile de Medicină în Franța și au ales să facă o facultate în străinătate, să nu se poată prezenta la probele pentru ciclul 3 de studii medicale în Franța.
Uniunea Europeană a constatat la rândul său caracterul neconstituțional al acestui decret. Astfel, autoritatea administrativă a emis o decizie și a anulat restricțiile impuse de statul francez, punând în cauză tratamentul diferențiat printre studenți, transmite Agerpres.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei