Sute de copii s-au întors bolnavi din ultima vacanță

de Andreea NĂSTASE Sâmbătă, 07 Decembrie 2013 134
Întorși din vacanța pe care au avut-o în luna noiembrie, sute de școlari constănțeni s-au întors bolnavi. Rezultatul triajului epidemiologic efectuat în unitățile de învățământ din județul Constanța în perioada 11 - 20 noiembrie arată că din cei 45.000 de copii controlați, peste 500 sunt bolnavi de hepatită, inflamații ale gâtului, micoze sau chiar au păduchi.
"La 10 zile după prima examinare s-a efectuat un recontrol, numai pentru pediculoză. Au fost înregistrate 38 de cazuri, fapt pentru care s-a recomandat repetarea tratamentului, reintrarea lor în colectivitate fiind permisă numai după rezolvarea cazurilor, pe baza avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie sau medicul colectivității.
Comparativ cu anul 2012, aceeași pe-rioadă, când au fost examinați 55.403 su-biecți când s-au înregistrat 744 de cazuri de îmbolnăviri, se constată ca s-au înregistrat mai multe cazuri de angine și micoze.
În cadrul triajului epidemiologic din luna noiembrie 2013 nu s-au înregistrat însă cazuri de rujeolă, rubeolă, varicelă, scarla-tină și scabie.
Rezultatele triajului epidemiologic efectuat în perioada 11-20 noiembrie au fost transmise Ministerului Sănătății și Institutului de Sănătate Publică București", explică dr. Mihaela Dinisov, director medical al Direcției de Sănătate Publică Constanța. 
Taguri

Comentează știrea

Alexandra Ioana
14 aprilie 2014
tratament natural contra paduchilor

Buna, Eu am avut probleme cu paduchii si oaule de paduchi si nici eu nu stiu de unde i-am luat. Eu am cautat un produs natural care sa nu imi afecteze parul sau sa imi irite scalpul. Am gasit un gel natural impotriva paduchilor cu ulei din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation. Efectele s-au vazut foarte mult, chiar de la prima utilizare a produselui. Am scapat de toti paduchi foarte repede cu acest gel natural si il recomand. Pe langa ca m-am scapat de paduchi, imi place ca miroasa tare bine, a natura asa, si are deja un pieptan de paduchi in pachet. Va pup

magic leverag australia
24 mai 2014
magic leverag australia

Lantas upaya apa yang coba dilakukan Honda untuk memperoleh sepeda motor sport 150cc full fairing yang harganya lebih kompetitif? Caranya dengan memanfaatkan platform CB150 StreetFire untuk disiapkan varian baru "full fairing". magic leverag australia http://magicleveraghairrollers.tripod.com

honda vtx 1300 batwing fairing
3 iunie 2014
honda vtx 1300 batwing fairing

Pas de pare brise non plus, et avec le moulage du fairing il semble que ça n'ait pas l'air d'une option non plus. Fatigue en vue pour tenter de s'agripper au guidon afin de rester sur la moto sur l'autoroute. honda vtx 1300 batwing fairing http://hondavtx1300fairin.tripod.com

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei