Terapia cranio - sacrală previne depresia

de Cuget Liber Luni, 22 Octombrie 2012 444
Apărută la începutul anilor 70, terapia cranio - sacrală a început ca fenomen descoperit în timpul unei operații, devenind apoi baza unei terapii care ajută la îmbună-tățirea sistemului nervos central prin ameliorarea disfuncțiilor acestuia. Terapia este agreată atât de medici, cât și de pacienți pentru că este o metodă neinvazivă, care evaluează și îmbunătățește func-ționarea sistemului fiziologic cranio-sacral. Într-o ședință tipică de terapie cranio-sacrală se stă de obicei întins pe o canapea de tratament, complet îmbrăcat.

Terapeutul va face contact punându-și mâinile ușor pe corpul pacientului și observându-l. Primul lucru pe care pacientul îl observă este starea de relaxare profundă, care durează, în general, întreaga ședință. Tera-
pia cranio - sacrală tratează o serie de disfuncții ale sistemului nervos central: migrene, oboseală cronică, depresie, deteriorarea func-țiilor de coordonare motorie, afecțiuni ale creierului și măduvei spinării ca urmare a accidentelor, stres și tensiuni nervoase. În cazul gravidelor intensifică procesele de adaptare impuse de schimbările create de sarcină, iar al copiilor în combaterea colicilor, a febrei, sau a multor boli ale copilăriei.
(sursa: revista Felicia) 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei