Tratați-vă abcesul dentar sau riscați să vă pierdeți dinții!

de Mirabela ȘERBĂNESCU Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022 1866
În cazul în care flegmonul sau abcesul dentar nu este tratat la timp, pe lângă disconfortul și durerea obișnuită pe care le provoacă, puteți risca pierderea dinților. De regulă, durerea și dificultatea de a mânca sau de a vorbi sunt două dintre simptomele comune ale flegmonului sau abcesului dentar. Din fericire, există remedii naturale pentru flegmon, chiar foarte eficiente.
Deseori, se întâmplă ca oamenii să nu acorde sănătății bucale atenția pe care o merită. În principiu, mulți nu observă că bacteriile pe care le adăpostește gura pot provoca disconfort și infecții.
Potrivit dr. Ramona Simion, flegmonul sau abcesul dentar este o infecție la nivelul gingiilor, lângă rădăcina dintelui, care formează puroi și este foarte dureroasă.

De obicei, este o complicație a gingivitei și a parodontozei. Aceasta din urmă, în cazuri extreme, poate afecta osul și poate provoca pierderea dintelui afectat. Ca urmare, este foarte important să consultați neapărat medicul dentist, dacă bănuiți că aveți un abces dentar, pentru că doar acesta vă poate oferi tratamentul adecvat. Remediile naturiste enumerate mai jos sunt doar un tratament adjuvant, ce poate fi folosit în paralel cu tratamentul medical. De exemplu, ceaiul negru vă va ajuta să eliminați infecția și să scurgeți puroiul din flegmon. Potrivit acestui studiu, băutura este un puternic antiinflamator care ajută la ameliorarea durerii. Aveți nevoie de un plic de ceai negru și o cană de apă. Luați o oală și fierbeți apa, după care adăugați plicul de ceai negru și așteptați până se răcește puțin. Apoi, scoateți plicul și puneți-l pe abces timp de zece minute și repetați procesul de trei ori pe zi. La fel ca remediul anterior, sarea și bicarbonatul de sodiu vor ajuta la drenarea abcesului și la reducerea inflamației, deoarece sarea este un bun antiseptic, așa cum a confirmat un studiu din Chile. 

Vă trebuie o lingură de sare și o lingură de bicarbonat de sodiu. Într-un bol, amestecați sarea cu bicarbonatul de sodiu. Aplicați amestecul pe zona afectată cu ajutorul unui tampon de vată. De asemenea, puteți adăuga câteva picături de apă în amestec pentru a-l face păstos. Lăsați-l peste noapte și periați dinții ca de obicei. Un alt remediu include clătirea cu peroxid de hidrogen, care vă va ajuta să eliminați infecția. Vă sunt necesare o lingură de peroxid de hidrogen și un pahar de apă. Ce trebuie să faceți? În paharul cu apă, adăugați lingura de peroxid de hidrogen. Amestecați bine și faceți gargară cu preparatul. Evitați consumul de peroxid de hidrogen, deoarece este toxic. Totodată, și cuișoarele vă vor ajuta să reduceți durerea și roșeața, deoarece sunt un remediu antiinflamator. Ingredientele de care aveți nevoie sunt o linguriță de pudră de cuișoare și una de apă. Într-un recipient, se amestecă pudra de cuișoare cu apa, până se formează o pastă. Aplicați pasta pe flegmon și lăsați-o să acționeze 15 minute. Repetați procedura de trei ori pe zi.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei