Uleiul de nuci, bogat în vitamine

de Andreea NĂSTASE Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013 203
Beneficiile uleiului de nuci sunt recunoscute de aproape acum o sută de ani pentru bogăția de vitamine și acizi grași, conținut care poate diminua riscul apariției bolilor de inimă. Este o alternativă la celelalte tipuri de ulei și în plus are un gust mult mai rafinat. Pentru copii acesta poate fi utilizat în salate, în amestecuri de iaurt și cereale sau peste pastele cu brânză. Ca desert, se pot unge fructe cu ulei de nucă și apoi se dau la copt. Aroma fructelor se va întrepătrunde cu cea a nucilor, iar rezultatul va fi unul minunat. Dacă la acest desert mai adăugați și puțină miere de albine, rezolvați și problema îndulcitorilor. Pentru copii astenici se recomandă următoarea rețetă energizantă: un pumn de nuci tăiate mărunt, amestecate cu o lingură de miere se mestecă îndelung, după care se bea un pahar de suc de fructe.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei