Utilizarea colagenului în procedurile estetice nechirurgicale

de Petruta RIDICHE Vineri, 11 August 2023 232
Injecțiile cu colagen fac parte din procedurile estetice nechirurgicale. Ele au scopul de a diminua aspectul ridurilor, de a da volum unor buze prea subțiri sau de a reda volumul unor trăsături care s-au lăsat de-a lungul timpului.
Colagenul reprezintă o substanță care se găsește în mod natural în piele. Este, de asemenea, o proteină care oferă o structură de rezistență pentru organe și diferite părți ale corpului. Pe măsură ce îmbătrânim, cantitatea de colagen din piele scade, și aceasta își pierde elasticitatea. Astfel, odată cu fiecare gest facial, se formează riduri. Injecțiile cu colagen contribuie la umplerea din interior a ridurilor și cicatricilor.
Colagenul animal este foarte asemănător cu cel uman, fiind folosit la firele resorbabile utilizate pentru suturi chirurgicale. Pentru injectări, medicii utilizează colagenul uman, bovin, porcin, dar și variante artificiale. Injecțiile cu colagen se adresează mai multor probleme. Este vorba despre ridurile glabelare dintre sprâncene, ridurile de fumător de deasupra buzei sau șanțurile nazo-labiale. De asemenea, colagenul se folosește și în cazul ridurilor transversale de pe frunte, al ridurilor periorbitale, dar și pentru cele de la colțurile gurii.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei