15 centre pentru copii şi tineri din Giurgiu, controlate de ANPC. Doar unul singur a fost fără nereguli

de Madalina PETRESCU Duminică, 03 Septembrie 2023 187
ANPC a decis oprirea temporară a activităţii în 13 centre pentru copii şi tineri din Giurgiu, după ce au fost găsite nereguli. Din cele 15 centre verificate, doar la unul singur nu au fost găsite abateri.

Controalele au vizat căminele şi centrele de copii și tineri aflate în administrarea Directiei Generale de Asistenţă Socială si Protecţia Copilului Giurgiu, anunţă ANPC, precizând că au fost constatate numeroase abateri, conform news.ro.

Au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 100.000 lei şi 2 avertismente. În 13 cazuri a fost decisă oprirea temporară a activităţii până la remedierea deficienţelor. De asemenea, a fost decisă oprirea definitivă de la comercializare a unor produse neconforme în valoare de 6500 lei.

„Interesant este că abaterile constatate se reduc, pentru cei care ar trebui să îngrijească aceste centre, la doar două linguri ruginite. Şi mai interesant este cum câteva case de chirpici au fost dedicate acestui serviciu social, făcând obiectul unei achiziţii, cel puţin discutabile, fiind imposibil de renovat corespunzător! Cum să ai aşteptări de la locatarii „beneficiari” să aibă noţiuni de întreţinere, când ei sunt cei ce trebuie îndrumaţi şi ajutaţi, mutând pe umerii lor situaţii ce ar trebui şi trebuie rezolvate de către administrator. Eu nu cred că aceşti copii şi tineri au culoare politică şi nu cred că drepturile lor depind de aceasta. Încă sperăm că administratorii acestor locaţii la nivel naţional să demareze o autoevaluare şi să procedeze la remedierea tuturor neconformităţilor”, a afirmat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.



Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei