Află cum poți să-ți dezgheți eficient și rapid mașina

de Cuget Liber Sâmbătă, 04 Februarie 2012 2452
Șoferii au mari bătăi de cap din cauza fenomenului de ploaie înghețată, astfel că b365.ro dă cele mai bune sfaturi privind rezolvarea acestei probleme.

Primele măsuri pentru o mai ușoară dezghețare a mașinii pot fi luate încă dinainte cu o zi: ștergătoarele ar trebui lăsate ridicate, pentru a nu îngheța și a se lipi pe parbriz, iar parbrizul ar putea fi protejat cu o folie specială, care costă în jur de 40 de lei. Și mai ușor este pentru șoferii care au un sistem de pornire a motorului prin telecomandă: poți începe dezghețarea mașinii încă din timp ce tu ești încă în casă. Sistemul funcționează și la o distanță de 1.600 de metri, fără a deschide ușa mașinii și costă în jur de 200 de euro.
Prima problemă o va reprezenta deschiderea portierei, lipită de gheață: nu forțați, deoarece s-ar putea să dezlipiți chederele. De asemeni, nu folosiți apă fierbinte pentru a dezgheța geamurile sau parbrizul: s-ar putea ca acestea să crape, din cauza șocului termic. Cea mai bună și rapidă soluție o reprezintă un spray special pentru dezghețarea parbrizului și a încuietorilor mașinii, care funcționează chiar și până la -50 de grade Celsius și costă între 17 și 20 de lei. În lipsa acestuia, poate fi folosit alcoolul, o soluție de apă cu oțet sau lichid de parbriz special pentru vreme rece, care vor topi gheața de pe încuietori.
Dacă ați reușit să intrați în mașină, înainte de a porni motorul, aveți grijă ca ștergătoarele să nu fie pornite: vor fi forțate din cauza gheții și s-ar putea defecta. De asemeni, nu încercați să deschideți geamurile electrice înghețate, deoarece s-ar putea defecta mecanismul. Dați încălzirea și sistemele de dezaburire al lunetei și al parbrizului la maxim. Duzele aerului condiționat trebuie îndreptate înspre geamuri. Odată ce gheața de pe parbriz s-a mai înmuiat, o puteți îndepărta cu racleta sau, dacă nu aveți așa ceva, cu o carte de credit.
Un pachet complet ce vă va ajuta să dezghețați mașina cât mai rapid, cu lichid de dezghețare a parbrizului, lichid de spălare a parbrizului pentru temperaturi foarte joase și spray de dezghețare a yalelor costă în jur de 70 de lei.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei