ALERTĂ! Focar de pestă porcină la granița cu România

de Cuget Liber Marţi, 17 Mai 2016 107
Ucraina a notificat Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE) despre apariția unui focar de pestă porcină africană la porcii domestici, într-o zonă foarte apropiată de nordul României și al Republicii Moldova, în Hyrchychna, Dunayevetskiy, Khmel'nitskiy, scrie realitatea.net

ANSVSA a informat despre această situație factorii de decizie de la nivel guvernamental, Instituțiile prefecturale ale județelor aflate la granițele de N-E ale României, în vederea convocării centrelor locale de combatere a bolilor și a analizei resurselor materiale și de personal, necesare unei eventuale intervenții. De asemenea, Autoritatea a informat asociațiile din industria porcului despre evenimentul epidemiologic de la granițele României și despre necesitatea intensificării măsurilor de biosecuritate în exploatațiile profesionale de suine, se precizează într-un comunicat remis de Agenție.
În acest context, ANSVSA a transmis instrucțiuni către DSVSA județene aflate la granițele de N-E ale României despre măsura închiderii târgurilor, expozițiilor și aglomerările de animale pentru specia suine, pe perioadă nelimitată și a dispus intensificarea verificărilor la Punctele de Inspecție la Frontieră și a controalelor bagajelor călătorilor.
Pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice și sălbatice, cu evoluție rapidă și mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc, atât cei domestici, cât și cei sălbatici. Pentru această boală nu există vaccin, singura cale de a feri animalele fiind respectarea unor măsuri de protecție la venirea în contact cu animalele sănătoase. Boala NU este transmisibilă la om.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei