Alimente stricate la vânzare! Ce au descoperit inspectorii veterinari

de Andreea NĂSTASE Miercuri, 09 Septembrie 2015 261
Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de către inspectorii Direcției Sanitar - Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, în perioada 31 august - 4 septembrie, s-au materializat prin verificări la 60 de o-biective: 9 restaurante, 1 fast food, 4 cantine, 16 laboratoare cofetărie-patiserie, 5 depozite alimentare, 5 super/hipermarket-uri, 3 magazine alimentare, 2 producători particu-lari, 3 unități fabricare pâine și specialități panificație, 1 unitate morărit, 2 unități fabricare vin, 2 unități fabricare zaharoase, 1 unitate prelucrare și conservare fructe, 3 de-pozite semințe consum, 1 unitate incinerare, 1 exploatație profesională, 1 centru colectare animale vii.
"În urma verificărilor efectuate, s-au constatat neconformități cu privire la depozitarea în condiții necorespunzătoare a produselor alimentare și comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spații neaprobate/neigienizate sanitar veterinar.
Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.200 lei.
Au fost confiscate și retrase de la vânzare, produse alimentare din categoriile: carne și produse din carne - 2.334 kg, lapte și produse lactate - 603 kg, pește și produse din pește - 768 kg, ouă - 18 kg. Va-loarea acestora este în cuantum de 31.043 lei.
Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", a precizat dr. Geronimo Brănescu, direc-torul executiv al ANSVSA Constanța.
Taguri

Comentează știrea

Calin
9 septembrie 2015
Intrebare

De ce nu spuneti niciodata care sunt aceste magazine,ca sa stim si noi de unde ne cumparam ...bolile ???

n
9 septembrie 2015
mm

Daca or fi si alea.De unde stim ca nu ne mint.

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei