ANM. Ploi puține și temperaturi în creștere, în următoarele două săptămâni, în Dobrogea

de Andreea PERHAIȚĂ Luni, 15 Aprilie 2013 105
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și a precipitațiilor ce se vor produce în intervalul 15 - 28 aprilie, în fiecare regiune a țării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.
În Dobrogea, maximele termice vor crește treptat până în jurul datei de 19 aprilie, de la valori medii cuprinse între 13 și 15 grade până la valori medii cuprinse între 16 și 18 grade. În intervalul 21 - 22 aprilie temperaturile diurne vor fi în scădere spre medii de 14 - 15 grade, apoi vor crește ușor până la sfârșitul intervalului în medie la valori cuprinse între 16 și 19 grade Celsius.
Temperaturile minime vor avea aceeași oscilație ca și cele maxime și vor fi cuprinse, în tot intervalul, în medie între 4 și 10 grade. Temporar va ploua slab în prima zi, apoi probabilitatea de ploaie va fi redusă.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei