Apel către constănţeni. Donaţi sânge! Ajutaţi-vă semenii!

de Mirabela ȘERBĂNESCU Luni, 24 Iunie 2024 10012
În ultima săptămână, 271 persoane s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanţa, cu intenția de a dona sânge, dintre care 212 au şi reuşit să facă acest lucru. Cu toate acestea, susţin reprezentanţii instituţiei, numărul celor care au donat s-a menținut la un nivel scăzut, față de solicitările spitalelor. „Odată cu începerea sezonului estival au crescut și solicitările de componente sanguine, dar se menține un număr scăzut de donatori, în ciuda mesajelor transmise și a acțiunilor întreprinse. Oriunde vă petreceţi următoarele zile, nu uitaţi să trimiteți un gând bun către cei care au nevoie ca voi să donaţi sânge, când veţi putea”, este recomandarea angajaţilor CRTS. În afara zilei de 24 iunie, când centrul a fost închis, de marţi, 25 iunie, programul este în fiecare zi, până vineri, între orele 7.30-13.30.
„Centrul nostru dispune de toate materialele necesare activităţii medicale, dar fără contribuţia dumneavoastră, a oamenilor sănătoşi dornici să ajute donând sânge, eforturile noastre nu îşi ating obiectivul. Vă rugăm să nu ignoraţi acest mesaj şi să luaţi în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din timpul dumneavoastră, devenind donator de sânge”, este îndemnul şefului CRTS, dr. Alina Mirella Dobrotă.
Persoanele care vor să doneze sânge trebuie să aibă neapărat vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani, greutatea peste 50 kg şi să nu fi suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecţie HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc. Cei care au peste 50 de ani sunt rugaţi să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei