Atenție, constănțeni! Nu vă speriaţi! Vineri sună alarmele!

de Mirabela ȘERBĂNESCU Joi, 28 Martie 2024 365
Vineri, între orele 11:00-11:30, vor suna sirenele de alarmare publică de la Liceul „Lucian Blaga”. Potrivit Primăriei Constanţa, în cartierul Faleză Sud, va avea loc un exercițiu la un operator economic, în cadrul căruia va fi verificat și modul de funcționare a mijlocului de alarmare publică.
„Vă rugăm să nu intrați în panică, este vorba doar despre un exercițiu.
Pe timpul desfăşurării acestei activităţi, constănțenii nu trebuie să-şi întrerupă activitatea normală, deoarece acest exerciţiu implică doar personalul de la nivelul administraţiei publice locale”, au precizat reprezentanţii municipalităţii.
Semnalele de alarmare acustice a populației, a instituțiilor publice și a operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană și încetarea alarmei.
Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:
Semnalul „Alarmă la dezastre” se compune din cinci sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de zece secunde între ele. Semnalul „Prealarmă aeriană” se compune din trei sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Semnalul „Alarmă aeriană” se compune din 15 sunete a patru secunde fiecare, cu pauză de patru secunde între ele. Semnalul „Încetarea alarmei” se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de două minute.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei