Atenţionare meteo de vreme severă. Directorul ANM: "Răcirea va aduce instabilitate"

de Cuget Liber Sâmbătă, 01 Octombrie 2022 327
Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat, la Antena 3 CNN, că în următoarele zile vremea se va răci, iar această răcire va aduce episoade de instabilitate atmosferică, scrie antena3.ro

"Până mâine dimineaţă, vorbim pentru partea de vest, nord-vest a ţării, de o atenţionare meteorologică de cod galben ce vizează averse torenţiale însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi cantităţi care pot depăşi 25-30 de l/mp, izolat chiar 40-50 de l/mp.

Deocamdată vorbim de o lună octombrie, a doua lună din această toamnă, apropiată de normal în ceea ce priveşte atât regimul de temperaturi, cât şi regimul de precipitaţii. Se traduce printr-o probabilitate mai redusă să consemnăm fenomene de genul celor înregistrate în Statele Unite, dar nu excludem să avem perioade de instabilitate. La fel cum spuneam, pe parcursul nopţii şi până mâine dimineaţă, după care mâine, în special în partea de vest, sud-vest a ţării şi în zona montană, vom vorbi şi de intensificări ale vântului pentru că mâine va fi în vigoare o atenţionare meteorologică, de asemenea de cod galben, ce vizează viteze la rafală de 55-65 de km/h, iar pe creste chiar 80-100 de km/h.

Aşa cum spuneam, răcirea de săptămâna vitoare, mai ales de marţi, este posibil să aducă precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, dar veştile sunt bune pentru că de joi vom consemna o încălzire şi sfârşitul de săptămână să aducă, din nou, valori apropiate de 24 de grade Celsius", a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la News Magazine.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei