Ce să faci dacă ai fost concediat. Cum te raportezi la această etapă

de Petruta RIDICHE Duminică, 09 Iunie 2024 174
Pierderea unui loc de muncă nu este niciodată ușoară. Pe lângă dificultățile financiare și emoționale care apar, intervine și presiunea găsirii unui nou loc de muncă, mai ales că este greu să răspunzi dacă vei fi întrebat ce s-a întâmplat cu fostul job.
Specialiștii în domeniu ne spun că potențialii angajatori sunt mai înțelegători cu disponibilizările în grup decât cu concedierile individuale. Este mai ușor de explicat pierderea unui loc de muncă atunci când mai mulți dintre colegi au rămas fără jobul respectiv decât atunci când ești singurul care trebuie să plece. Astfel, experții în domeniu ne sfătuiesc să menționăm că decizia a fost luată în urma unor efecte ale concedierilor în masă care s-au înregistrat în cadrul echipei.
De asemenea, dacă ai fost angajat mai recent sau ai ocupat o poziție mai nouă, te-ar putea ajuta să menționezi și acest lucru, deoarece astfel de factori pot explica mai ușor concedierea ta.
Dacă ești concediat, spun trainerii în domeniu, trebuie să începi să negociezi modul în care plecarea ta va fi prezentată potențialilor angajatori. Cel mai recomandat este să încerci să-ți convingi angajatorul să te lase să demisionezi, în loc să te concedieze. Ideal ar fi să obții o scrisoare de recomandare care să prezinte motivul convenit, pentru a o putea folosi atunci când candidezi pentru un alt post. Trebuie, de asemenea, să abordezi pe scurt plecarea de la fostul angajator și să direcționezi rapid conversația înapoi la rolul în cauză. Cel mai mult contează să te concentrezi asupra viitoarei cariere atunci când ai pierdut un loc de muncă. Disponibilizarea sau concedierea nu înseamnă că nu meriți un alt post, la un alt job, spun trainerii. Felul în care te raportezi la concediere are efecte asupra întregii etape de căutare a unui nou job. 

Taguri

Comentează știrea

Vorbiti cu un specialist autentic pe legislatia muncii !
9 iunie

Numai bazaconii promovati. Stiti ce e aia demisie si concediere ? Concedierea trebuie sa aiba un motiv temeinic. Major ar fi [ restringerea activitatii : neimputabil angajatului] si [ pe motiv disciplinar : din vina angajatului ... punem aici si incompetenta ca nu poti sa activezi conform minimului din fisa postului]. Pe motive neimputabile angajatului se ofera pachete de "concediere", cel putin "teoretic" decente ! Sa fi ttimpit bine de tot sa ceri demisie ! [ intelegeti mai clar ce bazaconie ati scris ? ... e somajul pai pe demisie ... etc ] Pe motive imputabile, trebuie demonstrat si nu e chiar facil, cu argumente ! Se poate mai adecvat terminare de contract pe "comun acord", pe demisie ca ai altceva mai bun ... sau ca poate e "discutabil motivul si-si si sint termeni amiabili ! ] Plus, trebuie sa explici asa la farmacie ? Daca are nevoie de competentele tale te angajeaza, plus e pe cartea de munca si motivul [ cit se poate de clar ... plus pe caz disciplinar are acces angajatorul si vede ! dar e caz special si motive temeinice ! ] Nu e gluma cu locurile de munca si sfaturile nepriceputilor !

Recomandare : Vorbiti cu un specialist autentic pe legislatia muncii ! de urgenta !
9 iunie

Numai bazaconii promovati. Stiti ce e aia demisie si concediere ? Concedierea trebuie sa aiba un motiv temeinic. Major ar fi [ restringerea activitatii : neimputabil angajatului] si [ pe motiv disciplinar : din vina angajatului ... punem aici si incompetenta ca nu poti sa activezi conform minimului din fisa postului]. Pe motive neimputabile angajatului se ofera pachete de "concediere", cel putin "teoretic" decente ! Sa fi ttimpit bine de tot sa ceri demisie ! [ intelegeti mai clar ce bazaconie ati scris ? ... e somajul pai pe demisie ... etc ] Pe motive imputabile, trebuie demonstrat si nu e chiar facil, cu argumente ! Se poate mai adecvat terminare de contract pe "comun acord", pe demisie ca ai altceva mai bun ... sau ca poate e "discutabil motivul si-si si sint termeni amiabili ! ] Plus, trebuie sa explici asa la farmacie ? Daca are nevoie de competentele tale te angajeaza, plus e pe cartea de munca si motivul [ cit se poate de clar ... plus pe caz disciplinar are acces angajatorul si vede ! dar e caz special si motive temeinice ! ] Nu e gluma cu locurile de munca si sfaturile nepriceputilor ! ... Pt. firma concedierea din restringerea activitatii inseamna ca nu se poate juca pe angajari, adica ai postul blocat pina redresezi activitatea. Mai clar, una la poponeata ca te-a muncit destul si altul mai proaspat si la fel procedeaza [ abuz ... si fara bani de concediu, ca mai semnezi acolo fictiv zilele "anterioare" ca le-ai luat pt. sa fie de acord cu demisia !]. Pai cum sustineti public abuzul asupra angajatului ???

Ce să faci dacă ai fost concediat ?
9 iunie

Iti cauti altceva de munca ! [ ca poate mai faci o specializare pt. ceva mai bun, mai cautat ] Super simpla ratiunea. Mai sint si cazurile [ mai putine, poate la 5% ] ca iti deschizi o firma, un pfa si lucrezi pe "cont-propriu" pe alt cadru ! [ clienti sau obiectul muncii sa fie ] Mai sint si cazurile in care ai nevoie de ajutor specializat, mergi la psiholog ... ca poate nu e clar motivul concedierii, etc ! E vorba simpla, ca papica iti zice clar ! Plus, asa de "vremuri noi de 30 si de ani", multe cv-uri au multe locuri de munca cu perioade relativ scurte 1-2 ani ! De ce oare ? [ poate mediul nostru, firmele, locul initial de munca ... etc ]. Altfel, vad o tendinta profund cu dezavantaj major pe angajat si tenta "cum-ca" e " angajatul mereu vinovatul vinovatilor ! "

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei