Cum alegem asigurările de sănătate pentru călătorie

de Andreea NĂSTASE Vineri, 02 Octombrie 2015 129
Cu toate că sistemul asigurărilor de sănătate începe să câștige aprecierea românilor, oamenii nu dispun încă de toate informațiile necesare pentru a alege cele mai bune opțiuni pentru nevoile lor. Iată cele mai importante elemente pe care o persoană trebuie să le ia în considerare atunci când optează pentru un plan de asigurare privată de sănătate. 

Asiguratul trebuie să verifice că aria de acoperire nu este restrânsă doar la regiunea în care acesta se află, persoana asigurată trebuind să fie sigură că termenii și condițiile asigurării se potrivesc cerințelor lui. În unele cazuri, asiguratorii vor exclude acoperirea problemelor medicale pre-existente. Există însă și planuri care acoperă condițiile medicale pre-existente, iar acesta poate fi un punct important în selectarea unui anumit furnizor. 

O soluție de asigurare a sănătății pe perioada călătoriei este cardul european de sănătate, ce poate fi solicitat la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Asiguratul va primi avizarea prin poștă în termen de 7 zile lucrătoare de la data depunerii cererii și la adresa indicată de acesta. Cardul va fi livrat asiguratului personal. 

Valabilitatea cardului european este de șase luni și va putea fi folosit pentru dovedirea calității de asigurat în România. Cardul va permite asiguratului aflat în călătorie accesul la servicii medicale fără să mai fie necesară încheierea altei asigurări private de sănătate. Cetățenii români vor beneficia de îngrijiri medicale în aceleași condiții ca și cele oferite cetățenilor țării respective de sistemul public de asigurări de sănătate.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei