Debranșări cu scandal r Echipele SC RAJA SA au demarat, ieri, o amplă acțiune de debranșare a datornicilor la apă

de Andreea PERHAIȚĂ Miercuri, 13 Iulie 2011 881
Reprezentanții Corpului de Control din cadrul SC RAJA SA au demarat, ieri, o amplă acțiune de debranșare a abonaților care au datorii mai mari de trei luni la plata apei. Măsura, considerată una de forță majoră, a fost însă foarte eficientă, majoritatea datornicilor achitându-și datoriile la vederea excavatorului.
"Pentru recuperarea datoriilor de la abonații rău-platnici, SC RAJA SA Constanța este nevoită, în unele cazuri, să aplice măsura drastică de debranșare de la sistemul de alimentare cu apă. Toți abonații casnici cu datorii au fost somați și notificați asupra restanțelor înregistrate la plata facturilor pentru consumul de apă. Mai mult, pentru fiecare dintre ei, au fost încheiate procese verbale de eșalonare a debitelor, care, din păcate, nu au fost respectate, motiv pentru care au fost avizați pentru debranșare încă de săptămâna trecută. Niciunul din aceste demersuri nu a adus vreun rezultat, astfel încât echipele RAJA Constanța s-au deplasat la acești abonați rău-platnici, în vederea debranșării. Majoritatea datornicilor și-au achitat restanțele abia în momentul în care s-au trezit la poartă cu echipele de debranșare", a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA.
Supărați că le taie apa
Acțiunea de ieri nu a fost însă lipsită de incidente, unii dintre datornici protestând împotriva reprezentanților RAJA de a le opri apa. Ei s-au manifestat violent, aruncând cu pietre și aducându-le injurii salariaților societății. Pentru liniștirea situației, a fost nevoie de intervenția trupelor de ordine specializate. De altfel, reprezentanții RAJA au povestit că au fost agresați atât verbal, cât și fizic în nenumărate rânduri, atunci când s-au dus să-i convingă pe datornici să-și achite facturile.
În mod misterios, restanțierii, unii cu căsoaie de zeci de mii de euro, au găsit imediat bani să plătească apa. Pe unii i-au mai ajutat și vecinii, rudele, dar până la urmă au reușit să strângă 800, 900, 1.000 de lei, pentru a ajunge la zi cu facturile.
Continuă acțiunea
Debranșările vor continua și în zilele următoare. "Avertizăm toți abonații, care înregistrează datorii către RAJA Constanța, că trebuie să-și achite facturile restante în timpul cel mai scurt, pentru că altfel vor fi debranșați și vor rămâne fără apă potabilă în plin sezon estival", a mai precizat Irina Oprea.
Taguri

Comentează știrea

Elicopterul de serviciu
13 iulie 2011
Se fura apa si prin alte parti

Poate citeste cineva de la RAJA:in zona abator,unde a fost cantina -acu e DIPLOMATIC(salon nunti,botezuri,etc.) respectivul "patron" isi uda spatiile verzi cu apa netrecuta prin apometru de la o gura de canal din apropiere. Pe El,cand il TAXATI ??!!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei