Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a împlinit 26 de ani de activitate!

de Petruta RIDICHE Duminică, 20 August 2023 1846
Sâmbătă, 19 august, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța a împlinit 26 de ani de activitate în serviciul Protecției Copilului și Persoanelor cu Handicap și 19 de ani de existență a instituției în structura actuală.
Reprezentanții instituției menționează că, la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, există 44 de centre publice, din care 10 destinate copiilor cu și fără dizabilități. Acestea își desfășoară activitatea în 21 de structuri, organizate ca servicii sociale cu cazare și 3 centre de zi de recuperare. De asemenea, instituția mai are și 34 de centre destinate persoanelor adulte cu dizabilități.
„În acest context, subliniem și faptul că DGASPC Constanța este în plin proces de restructurare și reorganizare atât în ceea ce privește centrele destinate copiilor cu sau fără dizabilități cât și în ceea ce privește centrele destinate persoanelor adulte cu dizabilități. DGASPC Constanța a accesat fonduri europene pentru modernizarea centrelor. La momentul actual avem în implementare 14 proiecte.
Acestea sunt proiecte de infrastructură care constau în închiderea centrelor de capacitate mare de la nivelul județului Constanța și dezvoltarea unor servicii care să fie cât mai apropiate de mediul familial, fiind astfel în construcție case de tip familial (maxim 12-16 locuri) sau locuințe protejate (maxim 10 locuri), precum și reabilitarea unor clădiri în cadrul cărora vor fi oferite servicii de suport atât pentru beneficiarii din aceste case/locuințe cât și pentru cei din comunitate”, transmit reprezentanții instituției.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei